Skip to main content

Nieuws

Voorzittershamer van John Bongarts naar Huub Peters

Beste Vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers en andere sympathisanten en betrokkenen van het PVOV,

We willen jullie graag op de hoogte brengen van een bijzondere verandering binnen onze organisatie. Voorzitter John Bongarts heeft recentelijk het stokje overgedragen aan onze gewaardeerde collega-bestuurder Huub Peters.

John heeft sinds de oprichting van onze stichting een rol van onschatbare waarde gespeeld als kartrekker en mede-oprichter van ons platform. Zijn uitstekende netwerk en toewijding hebben ervoor gezorgd dat onze organisatie stevig is geworteld en dat we getalenteerde mensen aan ons hebben kunnen binden. Mede-bestuurder Bart Kuntzelaers omschrijft John treffend als "een onvermoeibare duizendpoot met een hart voor het sociale domein, iemand waar we veel aan te danken hebben."

Na jaren van onvermoeibare inzet heeft John helaas wat gas terug moeten nemen vanwege gezondheidsredenen. De soms moeizame manier die werken in het sociale domein tekent, heeft John na jaren toch fysiek weten uit te putten. Desondanks blijft hij nauw betrokken bij het verder ontwikkelen van ons belangrijke MVO-project. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn blijvende betrokkenheid.

Binnenkort zullen we in klein gezelschap nog stilstaan bij Johns afscheid als voorzitter, maar zijn enthousiasme en inzet blijft natuurlijk voortgezet in onze organisatie. Ondertussen is collega-bestuurder Huub Peters al vol enthousiasme aan de slag gegaan als onze nieuwe voorzitter. 

"Beste John, hartelijk dank voor je onschatbare bijdrage aan PVOV!"


Huub Peters

Wie is dan die nieuwe voorzitter? De meesten kennen Huub natuurlijk al. Hij heeft al flinke bijdragen geleverd binnen PVOV. Huub is iemand die nog graag zijn steentje bijdraagt aan de samenleving. Inmiddels wel gepensioneerd maar met ruim 45 jaar ervaring in het sociaal domein. Zowel in de uitvoering van het brede welzijnswerk als in de ondersteuning aan lokale belangenorganisaties voor mensen met een beperking en ondersteuning aan het bestuurlijk kader binnen de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. 

Huub vertelt..

“De toekomst van het PVOV, waar ook mijn ideaalbeeld ligt voor het PVOV is een netwerkorganisatie ter ondersteuning van de talloze vrijwilligersorganisaties die Venlo rijk is. Van cultuur, sport, zorg en maatschappelijk actief en de vele actieve burgers die veel werk verzetten zonder dat ze georganiseerd zijn. Een netwerkorganisatie ter ondersteuning van het vrijwillig bestuurlijk kader van vele organisaties en waar gezamenlijk heel veel bestuurskracht zit. Een organisatie die los staat van de gemeente maar die wel een gelijkwaardige gesprekspartner is. De rol van de gemeente zou idealiter een faciliterende rol moeten zijn. Per slot van rekening is de vrijwilliger van de samenleving zelf!"

Het onlangs door ons gehouden vitaliteitsonderzoek geeft aan dat er een grote behoefte is aan ondersteuning, samenwerking en aan facilitering. Hier willen we ons als PVOV graag voor blijven inzetten, in samenwerking met de vele vrijwilligersorganisaties. Daarnaast willen we het aanbod van producten uitbreiden. Ondersteunende producten en diensten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.  "Alleen gaat dat niet lukken, maar samen met alle organisaties wel. Samen weten we welke behoeftes er liggen en welke bestuurskracht/deskundigheid aanwezig is."

Mooi als we er samen een organisatie van en voor de vrijwilligersorganisaties van maken ten gunste van al die vrijwilligers in de gemeente Venlo ( 30.000) en al die inwoners en organisaties die hier gebruik van maken. Wil jij hier je deskundigheid voor inzetten, laat het ons weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En wie graag (hernieuwd) kennis wil maken met Huub: De koffie staat klaar!

"John heeft een geweldige basis gelegd, waarvoor grote dank! De voorzittershamer die ik overneem, is dan ook een stevige!

En de toekomst van het PVOV, waar ook mijn ideaalbeeld ligt voor het PVOV, is een netwerkorganisatie ter ondersteuning van de talloze vrijwilligersorganisaties die Venlo rijk is. Daar zal ik me net als John stevig voor inzetten!"

Huub Peters